Je eerste yogales? Misschien weet je niet goed wat je te wachten staat… daarom deze tips:

  1. Zorg voor makkelijke, loszittende kledij. Dames verkiezen een topje dat wat aansluitend is, want een aantal houdingen gaan we ondersteboven.
  2. Kom op tijd! Liefst een 5 à 10 minuten vroegen om jezelf én de anderen een rustige start te geven. Nog vlug, vlug binnenglippen terwijl de les al bezig is, stoort…
  3. We hebben steeds een aantal matten ter beschikking, maar een eigen exemplaar blijft te verkiezen, al was het maar om hygiënische redenen. Tips voor de aanschaf van je eigen yogamat
  4. Draag geen parfum, wel een neutral deodorant. De ademhalingsoefeningen maken onze geurzin scherper, zelfs een fijnruikende parfum wordt dan als storend ervaren.
  5. Drinken tijdens de yogales doe je liever niet: we proberen met de oefeningen de energie in je lichaam vrij te laten stromen, alles op te warmen. Water drinken ‘blust’ dan als het ware die inspanning.
  6. Zorg voor een dekentje en als je moeite hebt met het zitten in kleermakerszit is een stevig kussen ook aangewezen.
  7. Moeilijk om je benen gestrekt te houden? Dan kan een yogariem een oplossing bieden, een judoriem of springtouw is een goed alternatief.
  8. Even napraten is altijd leuk! Doe je dat op de parking, denk dan aan de omwonenden.
  9. En je huisdier laat je beter thuis… https://www.youtube.com/watch?v=QQYK5vT9TBI

Als je nog vragen hebt, laat het weten!

Yoga? Dat is meer dan een wekelijkse afspraak om op je mat te gaan staan.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om het te laten doordringen in je dagelijkse leven. De kans is zelfs groot dat er al meer yoga in je leven is dan je zou denken!

Elke twee weken vallen we graag jouw mailbox binnen met een inkijk in ons leven. Niet omdat dat zo mateloos interessant zou zijn! Maar wel om jou te inspireren, een glimlach op jouw gezicht te toveren, te ontroeren, ergens over te doen nadenken… Dan zijn wij al lang blij 😉

En je krijgt er al meteen een eboek als cadeautje bij met 21 tips om yoga eenvoudig in je dagelijkse leven toe te passen.