De Kerstdagen komen er weer aan… De boom versieren, familiemaaltijden voorbereiden, pakjes kopen! Heb jij ook al last van keuze-stress? Daya Yoga helpt je uit de nood: hieronder vind je een overzicht van toffe cadeaus. Ze zijn allemaal yogi-proof: duurzaam en verantwoord, en we vermelden telkens een Daya-favoriet.

Eten en drinken

We zijn met zijn allen steeds vaker en langer onderweg, en eten en drinken dus ook regelmatig op verplaatsing. Helaas kan dit resulteren in veel afval. Ik schrijf “kan”, want dat afval kàn ook vermeden worden. Bij Klean Kanteen bijvoorbeeld koop je alles om je eten en drinken veilig, warm of koel mee te nemen. Zo heb je geen wegwerpverpakkingen meer nodig. Vind handige én mooie drinkbussen, bekers, koffie/thee-thermossen en afsluitbare tassen en dozen op www.kleankanteen.com. Dichtbij zijn ze o.a. verkrijgbaar via www.greenjump.nl.

De favoriet van Cindy:

Er worden elke dag (elke dag!!) 4 miljard rietjes gebruikt en weggegooid…. Ik denk er niet altijd aan, maar probeer op restaurant of in een bar te vragen de rietjes in mijn drankje achterwege te laten. Deze rietjes zijn van duurzaam RVS met een opzetstukje en een schoonmaakborsteltje! Heel leuk cadeautje!

Het rietje van Cindy vind je hier: https://www.greenjump.nl/Product/Eten-en-Drinken/Drink-en-thermosbekers/Doppen-en-accessoires/Rvs-rietjes-met-siliconen-opzetstuk-en-borsteltje

En na het eten en drinken poets je natuurlijk je tanden… Ook onze plastic tandenborstels zijn aan vervanging toe: je vindt er uit bamboe op https://thebamandboo.com/, of in je plaatselijke bio-winkel.

Kledij

Iedereen kent intussen de vreselijke beelden van mensen – kinderen en volwassenen – die in beschamende omstandigheden moeten werken om goedkope kleding voor grote ketens te produceren. Met deze kennis kunnen we als consument maar één ding doen: bewust kopen. Goedkoop bestaat immers niet: iemand betaalt de rekening.

Vermijd grote ketens, koop lokaal, zoek producenten die hun werknemers soigneren – alleen zo komen we tot een eerlijkere verdeling van rijkdom. Vaak werken deze labels ook met duurzame materialen en hebben ze aandacht voor het milieu. Mooi meegenomen!

Op www.goedvandoen.be vind je een selectie van ecologische dames- en herenkledij, draagbaar, duurzaam en betaalbaar. Binnen Leuven wordt je bestelling zelfs met de fiets geleverd!

De favoriet van Maud:

Ik heb lang getwijfeld, maar de Tranquilo Jurk Estelle is mijn favoriet – voor de winter dan toch. Ze combineert verschillende van mijn voorliefdes: een hoodie, zakken, ze is zacht én warm. Bovendien ziet ze er elegant uit.https://www.goedvandoen.be/product/tranquillo-jurk-estelle-paars/

We geven het niet graag toe, maar ook op de mat zien we er graag goed uit. Yogakledij moet daarenboven comfortabel zijn, en blijven zitten. De Nederlandse Monique Rotteveel ontwerpt yoga- en surfkledij in flitsende kleurtjes. De stukken worden gemaakt in Europa, in goede werkomstandigheden en voor een fair loon. Je vindt Moniques collecties op https://moniquerotteveel.com/

De favoriet van Véronique:

Hou je warm deze winter met deze super leuke hoodie! Gemaakt van organisch materiaal… dit komt enerzijds het milieu ten goede maar is ook beter voor jouw lichaam (onze huid is immers ons grootste orgaan).

De hoodie van Véro: https://moniquerotteveel.com/product-category/chill-wear/

Interieur en verzorging

De Oxfam Wereldwinkels zijn een gouwe ouwe als je op zoek bent naar mooie en verantwoorde kerstcadeaus. Je vindt er bijna alles: voeding, servies, juwelen, zepen, tassen, sjaals, schrijfgerief en kalenders – zelfs kerstversiering! Breng een bezoekje aan je plaatselijke Wereldwinkel. Vaak organiseren ze speciale Koopjesdagen rond Kerst.

De favoriet van Maud:

Ik ben een grote fan van de Wereldwinkel. Ik hou vooral van hun servies: origineel en mooi vorm gegeven. Deze kop met palmmotief vind ik echt heel tof. Tassen, bekers en glazen sneuvelen hier om de haverklap, dus drinkgerei is altijd welkom!

Kop met palmmotief: https://www.oxfamwereldwinkels.be/nl/product/keramiek-met-palm-motief

En natuurlijk… yoga!

Je kan je geliefden (of jezelf!) ook verrassen met een waardebon voor één of meer yoga sessies. De Daya-cadeaubon geeft toegang tot alle Daya Yoga-sessies (dat zijn degene die je op de website vindt). Het bedrag wordt door jou bepaald. Contacteer ons voor meer info!

We wensen jullie veel plezier in de komende weken. Geniet van het samenzijn en laad jullie batterijen helemaal op voor een nieuw jaar vol yoga!

,

Yoga? Dat is meer dan een wekelijkse afspraak om op je mat te gaan staan.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om het te laten doordringen in je dagelijkse leven. De kans is zelfs groot dat er al meer yoga in je leven is dan je zou denken!

Elke twee weken vallen we graag jouw mailbox binnen met een inkijk in ons leven. Niet omdat dat zo mateloos interessant zou zijn! Maar wel om jou te inspireren, een glimlach op jouw gezicht te toveren, te ontroeren, ergens over te doen nadenken… Dan zijn wij al lang blij 😉

En je krijgt er al meteen een eboek als cadeautje bij met 21 tips om yoga eenvoudig in je dagelijkse leven toe te passen.