Huis-tuin- en keukenalternatieven voor yogaprops (hulpmiddelen)

Toegegeven, zo’n setje bolster, kussen, deken, blok, riem dat allemaal mooi bij elkaar en liefst ook nog eens bij de kleur van onze yogamat past: wij worden daar ook wel heel erg vrolijk van. En zeker voor de sessies zachte yoga (link yogastijlen) zijn dergelijke props een must.

Maar als je even rondkijkt voor kwalitatief materiaal, is het wel wat slikken geblazen, de rekening kan makkelijk aantikken!

Gelukkig kan je heel gemakkelijk met zaken die je in je huis vindt aan de slag om jouw versie bij de hand te hebben voor de sessies.

Bolster

Neem er een paar badhanddoeken bij van 70cm breed. Spreid de eerste open en rol die langs de korte kant op in een worst. Een 20-tal centimeter voor het einde spreid je een tweede handdoek open die je er op legt zodat je die mee in de worst kan rollen. Afhankelijk van de grootte en de stevigheid van je handdoeken heb je misschien nog een derde nodig. Je wil uiteindelijk een worst van ongeveer 20cm hoog. Ga er even op zitten. Je wil iets hebben dat stevig genoeg is zodat je niet helemaal doorzakt maar ook niet te stevig dat het als een blok aanvoelt. Misschien moet je dus een paar keer opnieuw proberen voor je de ideale stevigheid hebt bereikt.

Zo’n bolster kan van pas komen tijdens de gewone sessies om onder de benen te leggen tijdens de eindrelaxatie – extra portie zaligheid, check! – en zijn een must tijdens de zachte yoga sessies, daar zijn twee bolsters zelfs geen overbodige luxe.

Dekentjes

Ja, in het meervoud 🙂 – kies voor een niet te zachte versie (fleece minder aangeraden). Hou er zeker een 3-tal bij de hand omdat die ook geplooid ondersteuning kunnen bieden in bepaalde houdingen. Mensen die het lastig hebben bijvoorbeeld om mooi rechtop te kunnen blijven zitten in kleermakerszit zullen blij zijn om een gevouwen deken onder hun zitvlak te plaatsen. Zo blijft het bekken mooi naar voor gekanteld en is het makkelijker om de wervelkolom recht te houden en niet onderuit te zakken. En haleluja: hoe fijn om er zo eentje bij de hand te hebben aan het einde voor savasana.

Blok

Een dik boek biedt hier uitkomst! Vouw er een kleine handdoek omheen. Alles blijft dan mooi samen en het biedt wat zachtheid.

Kussens

Ga op shopping doorheen je huis 😉 – kleine kussentjes, minder kleine, het kan allemaal, de enige vereiste is dat het eerder stevige kussens zijn. Dons is dus minder geschikt omdat dat helemaal platgedrukt wordt als je er op gaat zitten.

Ook een paar kleine handdoeken gerold zoals de bolster hierboven kunnen hier dienen.

Riem

Een lange sjaal biedt uitkomst. Net als een judo-of karateriem. Hier zoek je vooral iets dat langer is dan een gewone riem.

Zo! Je bent nu helemaal klaar voor jouw sessie zachte yoga!

Doe je ook mee?

Je kan één van onze zachte yoga sessies uit onze bibliotheek uitproberen:

Yoga? Dat is meer dan een wekelijkse afspraak om op je mat te gaan staan.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om het te laten doordringen in je dagelijkse leven. De kans is zelfs groot dat er al meer yoga in je leven is dan je zou denken!

Elke twee weken vallen we graag jouw mailbox binnen met een inkijk in ons leven. Niet omdat dat zo mateloos interessant zou zijn! Maar wel om jou te inspireren, een glimlach op jouw gezicht te toveren, te ontroeren, ergens over te doen nadenken… Dan zijn wij al lang blij 😉

En je krijgt er al meteen een eboek als cadeautje bij met 21 tips om yoga eenvoudig in je dagelijkse leven toe te passen.