Hey!

Ik schrijf dit in quarantaine-tijden! We hebben voor zelf-isolatie gekozen, omdat zoon 2 met milde symptomen van een werkreis naar Spanje is teruggekeerd. De ijskast stopten we zo vol mogelijk, vrienden en buren zijn zeer behulpzaam <3 – maar daar stond ik op een gegeven moment met zoon 2 voor een open deur van de ijskast: ‘Mama, hoe doe jij dat toch? Een volle ijskast, en er is niets te eten!’.

OK – hier moet ik schuldig pleiten: organisatie van een koelkast is echt niet aan mij besteed… Ik kijk met bewondering naar de organisatie van andermans ijskast op Pinterest maar slaag daar zelf dus NIET in…. En ook wel: mijn eetpatroon verschilt wel een groot stuk van dat van de kinderen, niet zo gek dus dat zoonlief niets naar zijn zin vond.

Maar het deed me wel denken: wat kan ik NU maken met wat hier nog voorhanden is? Ik had zin in groentjes. De strooptocht door genoemde ijskast bracht bloemkoolrijst, rode puntpaprika en een aubergine aan het licht.

Dus ging ik aan de slag, nogal intuïtief zoals dat meestal gaat…

Ik sneed de aubergine in blokjes en bakte die aan in een pan met hete ollie (ik ben verzot op aubergine!) en zette die dan apart.
Ondertussen had ik beide paprika’s in reepjes gesneden en deed die ook in de olie (je kan die van de zongedroogde tomaatjes gebruiken!), samen met een in ringen gesneden rode ui.

hartje in de paprika's

Blijven roeren tot de paprika’s zacht zijn en ze wat van hun kleur aan de olie hebben afgegeven.
Ik deed er ook een paar in kleine stukjes gesneden zongedroogde tomaten bij.

Peper en zout, geroosterde paprika, wat komijn en een scheutje tamari om de smaken wat te verdiepen.

Tijd om de bloemkoolrijst toe te voegen. Als je wil dat het wat sneller gaat, kan je die tijdens de voorbereiding al een beetje stomen, zorg wel dat het beetgaar blijft en geen slappe smurrie wordt.

Alles onder elkaar mengen, groentebouillon toevoegen en laten pruttelen tot de bloemkool zacht is. Hou in de gaten en voeg meer bouillon toe indien nodig, je laat het net niet ‘droog’ koken.

Ik had ook nog wat erwtjes in de vriezer steken, dus deed ik daar dan ook maar een portie van bij om mee te pruttelen.

Serveren met de aubergineblokjes (en eventueel wat platte peterselie om te garneren – maar die had ik niet!) en smullen maar! Het had een paella-achtige look en feel, de smaak was zeker raak 😉

hartje in de paprika's

smakelijk filmpje

Ingrediënten

– 1 aubergine
– 2 puntpaprika’s
– 500 gr bloemkoolrijst (kan je al zo kopen, maar is zelf met de pulse-functie van je keukenrobot ook goed te maken, niet te veel stukken in één keer in je robot stoppen dan!)
– in kleine stukje gesneden zongedroogde tomaat op olie
– een flink handvol diepvrieserwtjes
– P/Z – geroosterde paprika – komijn – tamari
– 300ml groentebouillon (of meer indien nodig)
– platte peterselie

BTW… in deze C-tijden kon ik ook experimenteren!! En maakte ik voor het eerst een Insta Story!!! Met dank aan zoon 2, nog steeds 😉 – volgen op Insta kan: www.instagram.com/ymce.be

Yoga? Dat is meer dan een wekelijkse afspraak om op je mat te gaan staan.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om het te laten doordringen in je dagelijkse leven. De kans is zelfs groot dat er al meer yoga in je leven is dan je zou denken!

Elke twee weken vallen we graag jouw mailbox binnen met een inkijk in ons leven. Niet omdat dat zo mateloos interessant zou zijn! Maar wel om jou te inspireren, een glimlach op jouw gezicht te toveren, te ontroeren, ergens over te doen nadenken… Dan zijn wij al lang blij 😉

En je krijgt er al meteen een eboek als cadeautje bij met 21 tips om yoga eenvoudig in je dagelijkse leven toe te passen.