Zomer! Het is dan al eens wat warmer, je bent mogelijks actiever met fietsen, wandelen. Hydrateren is altijd een must, maar in de zomer dien je er heel attent op te zijn dat je lichaam het nodige vocht binnenkrijgt.

Water blijft dan de eerste keuze, maar wat afwisseling kan zeker deugd doen. Dan is dit recept voor ijsthee een aangename verrassing.

Ik weet niet meer waar ik het recept voor het eerst heb gehaald, maar mettertijd heb ik er zelf één en ander aan toegevoegd.

Wat heb je nodig per liter water:

3 zakjes rooibosthee
een stuk gember ter grootte van je duim, in fijne schijfjes gesneden
het sap van 1 citroen
Naar smaak:
honing (ik gebruik altijd koudgeslingerde – die behoudt de nutritieve en ontstekingsremmende kwaliteit van honing)
Ter decoratie:
wat muntblaadjes
een schijfje citroen of limoen

Bereiding:
Breng het water aan de kook en zet dan het vuur af, voeg de theezakjes en de gember toe. Laat afkoelen tot lauw en voeg dan het citroensap en de honing toe. Je kan zelf beslissen hoe zoet of niet je je thee wilt, ik gebruik ongeveer een eetlepel per liter. Zo komt er heel wat minder suiker binnen dan de versies die je in de supermarkt vindt!

Eens volledig afgekoeld, de gember verwijderen en de thee in een kan in de koelkast plaatsen.

Serveren doe je in een groot glas met veel ijs, een schijfje citroen en wat muntblaadjes.

Laat het je smaken!

Yoga? Dat is meer dan een wekelijkse afspraak om op je mat te gaan staan.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om het te laten doordringen in je dagelijkse leven. De kans is zelfs groot dat er al meer yoga in je leven is dan je zou denken!

Elke twee weken vallen we graag jouw mailbox binnen met een inkijk in ons leven. Niet omdat dat zo mateloos interessant zou zijn! Maar wel om jou te inspireren, een glimlach op jouw gezicht te toveren, te ontroeren, ergens over te doen nadenken… Dan zijn wij al lang blij 😉

En je krijgt er al meteen een eboek als cadeautje bij met 21 tips om yoga eenvoudig in je dagelijkse leven toe te passen.